• Contact
    0162312261
  • Wij zijn open
    Ma t/m Vr : 8:00 - 18:00
Menu

BLOG

Geert Beekers neemt Matejczyk Autoservice over

Ruim 60 jaar na de oprichting van Autobedrijf Matejczyk in Dongen heeft het bedrijf in Dongenaar Geert Beekers (40) een nieuwe eigenaar. Oud-eigenaar Jan Matejczyk blijft wel werkzaam en betrokken.

Als 14-jarige jongen gaat Jan Matejczyk in 1965 aan de slag bij het autobedrijf van zijn vader in de Torenstraat in Dongen. Overdag werkt Jan in de garage en ‘s avonds gaat hij naar school om verder te leren voor automonteur. In de jaren die volgen bouwen vader en zoon het autobedrijf verder uit. In 2002 neemt Jan het bedrijf van zijn vader over. In de oorspronkelijke Renault-garage staan dan inmiddels alle voorkomende automerken op de brug voor reparatie en onderhoud. Steeds meer trouwe klanten vinden de weg naar het autobedrijf door de persoonlijke aandacht en service.

In 2015 heeft Geert Beekers plannen om in Dongen een autobedrijf te beginnen. Geert heeft op dat moment al ruim 25 jaar ervaring in de (auto)techniek. Al op 12-jarige sleutelt hij aan fietsen en brommers in de schuur van zijn oma in Dorst. “Dat technische heb ik van mijn vader, denk ik. Ik kan me nog herinneren dat hij op vakantie in Oostenrijk op de camping de motor van onze auto uit elkaar haalde. Ik zie hem nog staan naast een deken vol onderdelen. In zijn zwembroek, op slippers”, vertelt Geert.

Na de MAVO volgt Geert de MTS-opleiding Autotechniek waarna hij als Eerste Autotechnicus aan de slag gaat bij een Volvo dealer. Na tien jaar maakt hij de overstap naar het vak van schade-expert. Dagelijks bezoekt hij vele autobedrijven, waaronder ook Autobedrijf Matejczyk. “Geert vroeg me toen naar mijn toekomstplannen met het autobedrijf”, vertelt Jan Matejczyk. “Dat heeft me wel aan het denken gezet. Het heeft wel een jaar geduurd voordat ik het besluit heb genomen om het bedrijf te verkopen.”

Inmiddels hebben veel vaste klanten al kennisgemaakt met de nieuwe eigenaar. “We hebben ook al veel nieuwe klanten mogen begroeten”, vertelt Geert die het autobedrijf inmiddels heeft gemoderniseerd met professionele uitleesapparatuur, testtechniek en een aircoservice. “Wat niet verandert is de vertrouwde service en aandacht voor onze klanten. Dat blijft onze kracht”, besluit Geert.