• Contact
    0162312261
  • Wij zijn open
    Ma t/m Vr : 8:00 - 18:00
Menu

BLOG

Matejczyk Autoservice draagt steentje bij aan zorgbus De Volckaert

Sinds februari 2019 beschikt zorginstelling De Volckaert (Dongen) over een nieuwe zorgbus. Matejczyk Autoservice levert zowel op technisch als financieel vlak een bijdrage aan het transportmiddel. Eigenaar Geert Beekers: “Het geeft een goed gevoel de bewoners van De Volckaert te kunnen voorzien van stabiel en veilig vervoer.”

Stichting Mobiliteit voor Iedereen biedt verschillende mogelijkheden op het gebied van zorgvervoer. Vanwege het vijfjarig bestaan stelt de organisatie in februari 2019 een gratis zorgbus ter beschikking. Van alle deelnemende instellingen komt de Dongense zorginstelling De Volckaert als winnaar uit de bus. De komst van een nieuwe negen persoons rolstoel-zorgbus is een feit. “De bus wordt ingezet om de bewoners dagelijks te vervoeren naar de dagbesteding en terug. Daarnaast wordt de bus ook gebruikt voor sociale activiteiten als uitstapjes, wanneer het allemaal weer kan”, aldus Geert.

Maatschappelijke bijdrage

“Om de zorgbus daadwerkelijk in te kunnen zetten, deed De Volckaert een beroep op een aantal lokale ondernemers”, vertelt Geert. “Er kwam een subtiele vraag of wij misschien ook een financiële/sociale maatschappelijke bijdrage zouden willen leveren. Uiteraard zeiden we daar geen nee tegen – het is een prachtig initiatief.” Geert legt uit dat het niet enkel om een standaard sponsorpakket gaat, maar dat hij en zijn collega’s ook op technisch vlak hun bijdrage leveren aan het vervoermiddel. “De komende jaren verrichten we al het onderhoud aan de bus. Het geeft een goed gevoel de bewoners van De Volckaert te kunnen voorzien van stabiel en veilig vervoer.”