• Contact
    0162312261
  • Wij zijn open
    Ma t/m Vr : 8:00 - 18:00
Menu

BLOG

5 Tips voor een zorgeloze vakantiereis

Ga je met de auto op vakantie? Dan wil je natuurlijk dat dat zo vlekkeloos mogelijk verloopt. Onderstaande tips van de ANWB helpen je om zorgeloos naar de Cote d’Azur, de Ardennen, Catalonië of een andere vakantiebestemming te rijden.  

 

Check: koelvloeistof

Je wilt onderweg niet met een oververhitte motor stil komen te staan! Controleer daarom voor vertrek het koelvloeistofpeil en vul het reservoir bij indien nodig.

Check: trekhaakaansluiting

Ga jet met de caravan of vouwwagen weg? Controleer dan dat zowel de koppeling als de trekhaak an sich in orde is. Je wilt natuurlijk wel dat hetgeen je achter de auto hangt bij vertrek er nog steeds achter hangt wanneer je op de bestemming aankomt.

Check: airco

In de stikkende hitte er onderweg achter komen dat je airco het niet doet is geen pretje. Controleer of je airco nog in orde is. Twee linkerhanden of simpelweg geen zin/tijd? Laat het ons nakijken!

Check: bandenspanning

Een te lage bandenspanning is slecht voor het brandstofverbruik, maar ook voor het weggedrag van je auto. Zorg daarom dat de banden over de juiste spanning beschikken wanneer je vertrekt.

Check: oliepeil

Het is erg belangrijk dat je auto genoeg olie bevat. Is dit niet het geval, dan draait alles in de soep. Controleer daarom voordat je vertrekt of er genoeg olie in het reservoir zit.

Vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze tips? Laat het ons weten!